Falketind med fører

En ekte klassiker i norsk fjellsport

Ruta førstebestigerne gikk kalles pioneer-ruta. Det er en den ruta vi i Tyin Aktiv nå benytter på våre organiserte turer.

 

Den 2 067 meter høye Falketinden er en skikkelig klassiker, og turen opp pioneer-ruta inkluderer både en brepassasje og spennende klyving før toppstøtet. Dette er den perfekte turen for deg som har noe erfaring med tinder fra før, og som er klar for en luftig utfordring i alpint terreng.

Falketind er en av de mer kjente toppene vi har.

Falketind med fører

Falketind med fører

Allerede i 1820 ble denne toppen besteget første gang, en bestigning som regnes som den første alpine bestigningen i Norge.

 

Oppmøte kl. 08:00 ved Tyinholmen. Der har vi utdeling av utstyr og info om turen før vi kjører samlet i egne biler til Koldedalen (om ikke annet avtales). Tyin Aktiv fører kun pioneer-ruta til Falketind. 

Beskrivelse av ruta

Beskrivelse av ruta

Vi går langs veien inn til hytta i enden av veien i Koldedalen og videre opp til Falkebreen. Deretter opp breen til vi møter veggen der førstebestigerne gikk opp. Her får vi bratt og luftig klatring/klyving opp til Stølsnosbreen (grad 2+). Vi bruker sikringsutstyr på klyve/klatredelen (ca. tre-fire taulengder). Videre opp ryggen på baksiden av Falketind til topps. Ned igjen bruker vi samme vei.

Ingen klatre- eller sikringserfaring er nødvendig, men turerfaring fra andre topper og tinder bør en ha. En må være forberedt på relativt bratt og utsatt terreng.

 

Ta med solide fjellstøvler, god påkledning – du kan oppleve alle årstider på turen! Husk rikelig med mat og drikke. Bre- og klatreutstyr i form av sele, stegjern og hjelm får en utdelt av fører og bæres i i egen sekk. 

Fantastisk tur i alpint terreng! Ring oss gjerne på telefon 46 665 665 (valg 3) om du har spørsmål og ønsker en prat om turen før du endelig bestemmer deg.

 

Er du ny i området og ønsker å prøve toppturerer til 2000 metere med brepassering og ikke klyving/klatring, anbefaler vi gjerne Uranostind som første tur. 

Pris for føring sommeren 2023

Pris for føring sommeren 2023

Har du gått Falketind før og ønsker nye utfordringer?
Les mer om Snøholstinden.

 

Ukepris + søndag
(mandag–torsdag og søndager)
3 140,- per pers ved to deltagere
5 890,- ved en person

 

Helgepris fredag/lørdag
3 240,- per pers ved to deltagere
6 190,- ved en person

(Max 2 personer per guide)

 

Mange av de oppsatte datoene (fredager og lørdager) fylles raskt opp, så ta kontakt med oss for booking så fort som mulig. Vurder gjerne ukedager og søndager for turen til Falketind.

Harde fakta

VARIGHET
9-10 timer
NEDRE ALDERSGRENSE
14 år
PRIS PER PERSON
Fra kr 3 140
Pakketilbud med overnatting

Fra kr 2 890 per person.

Pakketilbud med overnatting

Prisen gjelder ved min. 4 personer i delt Småhytte på Filefjellstuene. Spør etter oppgradering til våre leiligheter om du ønsker dette.

 

Om dere er to som ønsker å bo alene sammen i Småhytte, er prisen kr 3 490,- per person.

 

Prisen inkluderer
· Overnatting to netter i våre hytter med utvask og sengetøy.
· Frokost og matpakke turdag, samt frokost før avreise siste dag. 
· Tur til Uranostind med turleder (max 8 pers per guide).
· Alt bre- og klatreutstyr (noe må bæres i egen sekk).
· Transport til og fra Filefjellstuene til turstart skjer i utgangspunkt i egne biler, men avtales på forhånd med turleder fra Tyin Aktiv.


Matservering i vår restaurant til kl. 21:00 hver dag hele sommeren. Forhåndsreservasjon av bord gjøres ved booking av denne pakka.

 

Frokost serveres i vår restaurant fra kl. 7–9. Ved enkelte anledninger kan den bli servert som frokostbrett til hytta (avklar dette ved innsjekk). 

 

Kontakt oss per e-post for booking eller andre alternativer. 

 

Vi lanserer turkalender for sommeren 2023 i løpet av våren. Om du allerede nå ønsker å forespørre tur på en spesiell dato så kan du kontakte oss på tyinaktiv@tyin.no for et tilbud.
Klar for å booke tur?
Klikk på knapp under for booking
Være med?