Kongevegen over Filefjell

Kulturhistorisk vandring langs

Kongevegen over Filefjell er de siste årene rustet opp som en 10 mil lang vandrerute fra innlandsbygda Vang i Valdres til Lærdal nede ved Sognefjorden.

 

Filefjellstuene ligger rett ved Kongevegen og er et meget godt utgangspunkt for dagsturer til forskjellige delstrekninger. 

Filefjellstuene er det perfekte utgangspunktet for turer på Kongevegen.

Hos oss kan du velge mellom tre pakker

Hos oss kan du velge mellom tre pakker

Filefjellstuene ligger omtrent på midten av ruta, og passer dermed perfekt som utgangspunkt for dagsturer både mot Lærdal og Vang. Filefjellstuene er også et glimrende overnatting- og spisested på veien fra øst til vest eller omvendt.

 

I alle våre pakker inkluderer vi overnatting, frokost m/matpakke og transport til/fra Kongevegen. På denne måten kan du få et ferdig opplegg med Filefjellstuene som base.

 

Vandre eller sykle de flotteste strekningene av Kongevegen fra øst til vest mens du bor på Filefjellstuene. Du bor i komfortable hytter på Filefjellstuene under hele oppholdet. Filefjellstuene har også restaurant med meny basert på lokale råvarer.  Hver dag etter frokost kjører vi deg ut til dagens strekning og henter deg på ettermiddagen til den tiden du ønsker.

Ønsker du ikke å benytte deg av våre pakker er du velkommen til å booke kun overnatting og organisere oppholdet selv. 

Kjekt å vite

Kjekt å vite

· Om du ønsker å legge til en ekstra overnatting på 2 og 3 dagers pakkene, så er det fullt mulig. På 5-dagers pakka kan det også være mulig å ha avreise etter siste turdag. Skreddersy etter dine ønsker og hva som passer best. Gi beskjed om dine tilpasninger ved booking av pakkene. 


· Vi har sykkelhenger! Sykkel kan også benyttes på første dag i tre-dagers pakka om ønskelig. Da begynner dere på Vennis som i 5-dagers pakka.


· Intersport Filefjell og Lærdal Ferie og fritidspark har sykkelutleie. Sjekk visitkongevegen.no for kontaktinfo.


· Avreise til Kongevegen er ca. kl. 09:00 om ikke annet er avtalt. Husk å avtale henting på turdager med sjåfør.

· Husk å sjekke ut av hytte før du drar siste dag.  


· Filefjellstuene har åpen restaurant til kl. 22:00 (matservering til 21:00) hver dag i høysesong. 

 

· Frokosten serveres fra kl. 08:00 - 09:00 i vår restaurant om ikke annet er avtalt.


· Ellers anbefaler vi at alle gjester klikker seg inn her for all praktisk info og svar på spørsmål om overnatting. 


Er dere færre enn 4 personer eller en større gruppe, ta kontakt for tilbud.

Visit Kongevegen

Visit Kongevegen

På Visit Kongevegen sine nettsider finnes det en mengde informasjon om Kongevegen. Foruten kart og turbeskrivelser over de forskjellige strekningene, finner du også her informasjon om aktiviteter, attraksjoner, sykkelkart, bo- og spise oversikt samt informasjon om andre bedrifter langs vegen. I tillegg finnes det på nettsidene en FAQ (ofte stilte spørsmål om kongevegen) som også kan være greit å ha lest gjennom. Som kunde på Filefjellstuene er du alltid velkommen til å ta kontakt om det er noe du lurer på. Vi har også kart over Kongevegen til salgs i resepsjonen.

Kongevegenimage