Randonee-kurs

(2 dager)

Har du kjøpt randoutstyr eller planlegger å kjøpe? Da er dette randonee- og toppturkurset det riktige for deg.

 

Hele kurset er praktisk lagt opp og vi kommer oss ut i fjellet så fort vi kan. Kurset foregår i små grupper på inntil 6 personer, dette sikrer et godt læringsmiljø. En lang dag ute i vinterfjellet kan være krevende og deltakerne vil få testet påkledning og annet utstyr i trygge omgivelser.

Et kurs med fokus på sikker ferdsel og teknikk både opp og ned.

Tyin-Filefjell grenser til den sørvestlige delen av Jotunheimen, på værskillet mellom øst og vest. Mye nedbør sammen med kalde vintre gir bedre snøforhold enn de mer snøfattige fjellene i øst. Langs veiene E16 og Fv53 har vi flere flotte fjell til toppturer med liten, eller ingen anmarsj. Fjellområdet vårt er variert og vi deler det inn i ulike områder som er beskrevet nedenfor. På kurset møtes vi hver dag på Tyin-Filefjell skisenter og kjører ut til dagens område. Dagens område, og turen vi velger der, avgjøres av vær- og føreforhold samt gruppens sammensetning.

Kursprogrammet

Kursprogrammet

De fleste kurs settes opp i en helg med lørdag som dag 1 og søndag som dag 2. Det vanlige kursprogrammet ser slik ut:

 

Dag 1
9:30-10:00: Henting av leieutstyr i skishopen.
10:00-10:30: Ferdaråd: Kaffe og gjennomgang av dagens tur.
10:30-17:00: Ut på tur! Praktiske øvelser og lærende samtaler i fjellet. Husk matpakke og termos for lunsj.


Dag 2
9:30-10:00: Ferdaråd: Kaffe og gjennomgang av dagens tur.
10:00-16:00: Ut på tur! Praktiske øvelser og lærende samtaler i fjellet, med vekt på deltakernes egne vurderinger. Husk matpakke og termos for lunsj.

Leie av utstyr

Leie av utstyr

Trenger du å leie ski, støvler eller skredutstyr så kan du gjøre det i skishopen på Tyin/Filefjell Skisenter. Gi beskjed ved booking så reserveres utstyr.

Harde fakta

KURSETS VARIGHET
2 dager
FERDIGHETSNIVÅ
Nybegynner
PRIS (KUN KURS)
kr 3 490,-

Rando-områdene våre

Smeddalen

Ligger på vestsiden av Filefjell i Lærdal kommune og er et unikt toppturområde med mange muligheter for rutevalg med fokus på gode nedkjøringer. Smeddalen har lang sesong og kan ha skiføre fra desember til april/mai.

Galden - Tyinstølsnøse

Ligger på venstre side av Fv53 fra Tyin Panorama mot Årdal. Her kan vi velge mange forskjellige ruter både opp og ned. På en dag kan vi rekke flere turer og nedkjøringer i dette vakre området med Uranostind 2157 moh. i bakgrunnen. Dette området har lang sesong og snø fra desember til april/mai.

Finndalshorn

Lavereliggende område med mulighet for skogskjøring ned i dalen.  Nedkjøringer med flere varianter og vanskelighetsgrader. En av variantene kan vi ta deg med på guida tur ned i bygda, en knapp mil nedenfor alpinanlegget. Disse turene passer utmerket ved vindfulle dager høyere til fjells.

Skørsnøse - Stølsnøse

På solskinnsdager med puddersnø og utsikt over Jotunheimen er dette en av de store klassikerne på Tyin/Filefjell! Våre guider kan ta deg med på en virkelig høydare og flere nedkjøringer og topper i Norges flotteste natur. Varianter med både enklere og brattere nedkjøringer.

Pakketilbud med overnatting

Pakketilbud med overnatting

Kombiner kurset med komfort og god mat på Filefjellstuene.

 

Priseksempler på pakkedeal med kurs, overnatting i to netter, frokost, matpakke og middag:

· 2 personer i leilighet: kr 5 990 per person
· 3 personer i leilighet: kr 5 490 per person
· 4+ personer i leilighet: kr 4 990 per person

Kontakt oss per e-post for booking eller andre alternativer. 

Leie av utstyr

Trenger du å leie ski, støvler eller skredutstyr så kan du gjøre det i skishopen på Tyin/Filefjell Skisenter. Gi beskjed ved booking så reserveres utstyr.

Skredkurs

Har du allerede en del erfaring med randotur anbefaler vi et skredkurs. Les mer om våre skredkurs på denne siden.

Skreddersydde kurs for din gruppe

For grupper og andre interesserte setter vi gjerne opp skreddersydde opplegg. Toppturopplevelser kan kombineres med andre aktiviteter, matservering og konferanse. Ta kontakt for en hyggelig turprat!

Klikk på knapp under for booking
Være med?
Hallgrim Rogn 3

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi får om våre randoneekurs. Om du ikke finner svar på det du lurer på, send oss en e-post – så skal vi hjelpe deg.

Dette er først og fremst et nybegynnerkurs som passer for de som ikke har prøvd å randonee-ski tidligere, eller ønsker å lære mer i trygge omgivelser. Det er også et perfekt kurs for de som planlegger å kjøpe utstyr, men ønsker å prøve først. Vi leier ut randonee-utstyr i vår skiutleie. Spør etter det ved booking.

På et randonee-kurs planlegger vi å gjennomføre to dager med turer (ca. fra kl. 09/10-15/16 hver av dagene) hvor en får grunnleggende innføring i alt fra utstyr, sikker ferdsel og teknikker både opp og ned på turen. 

Vi pleier å si normal fysisk form. Du må være forberedt på være to dager utendørs, men kurset er ikke svært krevende fysisk. Det legges opp til pauser og diverse gjennomganger undervegs.

Det ligger i navnet på randonee-kurs at vi benytter randonee-ski med feller. Har du ikke randoee-ski og feller, så kan Tyin Aktiv tilby utleie av det. Gi beskjed ved booking.

På kurset benyttes sender/mottaker, søkestang og spade. Dette kan leies hos Tyin Aktiv. Gi beskjed om dette ved booking.

Det er enkelt med både bil og buss. Tyin/Filefjell ligger midt mellom Oslo og Bergen langs hovedveien, E16. Les mer.

Ja, vi kan tilby komplett pakke med overnatting og kurs på Filefjellstuene. Det er også mulig å inkludere utstyrsleie i prisen. Si i fra ved booking.

Les mer om overnatting på Filefjellstuene.