Uranostind med fører

Den 2 157 meter høye Uranostinden er et landemerke i den sørlige delen av Jotunheimen, og en fantastisk tur i variert terreng – inkludert en spennende brepassasje.

 

Uranostinden ble første gang besteget i 1876, og blir av mange betegnes som en av Jotunheimens vakreste tinder. Utsikten fra toppen er fantastisk, med tinder og fjellsjøer så langt øyet kan rekke. På klarværsdager er det faktisk mulig å se helt til Gaustatoppen i sør.

Bli med til en av de beste utsiktstoppene i Jotunheimen.

Beskrivelse av ruta

Beskrivelse av ruta

Oppmøte kl. 08:00 ved Tyinholmen. Der har vi utdeling av utstyr og info om turen før vi kjører samlet i egne biler til Koldedalen (om ikke annet avtales).

 

Fra Koldedalsveien følger vi sti opp til venstre for elven som renner fra Urdadalsvannet. Elven steingår vi først når vi er ved vannet. Herfra blir det gradvis brattere mot breen. Stien vil også etterhvert bli skiftet ut med steingåing på moreneryggen under breen.

 

Vel oppe ved breen tar vi på oss breutstyr. Stegjern benyttes om isen er blå. Vi følger breen oppover. Etterhvert vil vi få Uraknatten 1954 moh rett imot. Etterhvert som vi nærmer oss Uraknatten dreier vi til venstre for å følge breen/snøen så langt som mulig opp til sadelen på baksiden av Uranostind.

 

Fra sadelen går vi opp uten breutstyr til toppen av Uranostind. Toppen er luftig med fantastisk utsikt.

Pris for føring sommeren 2023

Pris for føring sommeren 2023

Kr 1550,- per person

 

Minimum 3 personer eller kr 4650,- ved færre deltakere enn 3. Mange av datoene nederst på denne sida fylles opp, så ta kontakt med oss for booking så fort som mulig. Max 8 personer per guide.

Harde fakta

TIDSBRUK
8-10 timer
NEDRE ALDERSGRENSE
12 år
PRIS PER PERSON
Fra kr 1 550,-
Utstyr

Utstyr

Sekk (anbefales min. 30 liter), fjellsko/fjellstøvler, varme og vindtette klær, lue og votter samt mat og drikke (gjerne termos) for en lang dag ute på tur i høyfjellet.

 

Du får utdelt breutstyr som hver enkelt må bære i sin egen sekk.

Når går turene?

Når går turene?

Turene går hver dag i høysesong gjennom sommeren (tom. uke 33) og hovedsakelig fredag og lørdag siste del av sommeren/høsten.

Ta kontakt med oss om du ønsker å gå turen på andre tidspunkter. Normalt er turen fin å gå fra begynnelsen av juli til første uka i oktober.

 

Turkalender for sommeren 2023 lanseres i løpet av våren.

Vi lanserer turkalender for sommeren 2023 i løpet av våren. Om du allerede nå ønsker å forespørre tur på en spesiell dato så kan du kontakte oss på tyinaktiv@tyin.no for et tilbud.
Klar for å booke tur?
Pakketilbud med overnatting

Fra kr 2 890 per person.

Pakketilbud med overnatting

Prisen gjelder ved min. 4 personer i delt Småhytte på Filefjellstuene. Spør etter oppgradering til våre leiligheter om du ønsker dette.

 

Om dere er to som ønsker å bo alene sammen i Småhytte, er prisen kr 3 490,- per person.

 

Prisen inkluderer
· Overnatting to netter i våre hytter med utvask og sengetøy.
· Frokost og matpakke turdag, samt frokost før avreise siste dag. 
· Tur til Uranostind med turleder (max 8 pers per guide).
· Alt bre- og klatreutstyr (noe må bæres i egen sekk).
· Transport til og fra Filefjellstuene til turstart skjer i utgangspunkt i egne biler, men avtales på forhånd med turleder fra Tyin Aktiv.


Matservering i vår restaurant til kl. 21:00 hver dag hele sommeren. Forhåndsreservasjon av bord gjøres ved booking av denne pakka.

 

Frokost serveres i vår restaurant fra kl. 7–9. Ved enkelte anledninger kan den bli servert som frokostbrett til hytta (avklar dette ved innsjekk). 

 

Kontakt oss per e-post for booking eller andre alternativer. 

 

Uranostind Images12
Finn passende tidspunkt. Er dere en gruppe, kan vi også se på muligheten for å arrangere på andre tidspunkter.
Være med på kurs?